Feetpoint logo

Voetverzorging bij diabetes

De huid is een spiegel van fysieke aandoeningen in ons lichaam. Dit geldt ook voor diabetes. Mensen met suikerziekte hebben vaak last van een overgevoelige huid. Dit resulteert in droogheid en kloven, met name de huid van de voeten. Als dit niet regelmatig en op de juiste manier verzorgd wordt, kan dit complicaties als gevolg hebben. Bijvoorbeeld het diabetische voetsyndroom. Daarom is preventie van belang.

Diabetisch voetsyndroom

Diabetici worden vaak getroffen door complicaties aan de voeten. Als oorzaak wordt het letsel aan het autonome zenuwsysteem genoemd. Dit letsel is voornamelijk aanwezig in de voeten. Ook schade aan de vaatwand (arteriosclerose) treedt in eerste plaats bij de voeten op. Dit leidt tot een verstoorde doorbloeding van de grotere en kleinere bloedvaten. De voeten zijn het verst verwijderd van het hart en daarom bijzonder gevoelig voor storingen. Daar komt nog bij dat schoeisel de voetenhuid ook belast.

Het begint bij een goede verzorging van de voeten

Door de risico’s van complicaties aan de voeten wordt door huidspecialisten geadviseerd om preventief en ondersteunend gebruik te maken van goede verzorgingsproducten. Deze verzorgingsproducten moeten de vochthuishouding in de voeten op orde houden. Uit onderzoek is gebleken dat voeten met kloven en eelt een verminderde waterhuishouding hebben in de hoornlaag van de huid.

Dé voetverzorging bij diabetes!

Door de verzorgende ingrediënten is de voetverzorging van Feetpoint perfect voor de verzorging van voeten die het zwaar te verduren hebben. De bijzondere combinatie van ingrediënten zorgen onder andere voor hydratatie, vermindering van irritatie en voeding van de huid.

Klovenwonder

Speciaal voor kloven op de voeten en de handen is er de Feetpoint Klovenwonder. De crème draagt bij aan de verbetering van een belaste huidstructuur. Daarnaast is gebleken dat Klovenwonder bijzonder effectief is voor diabetici.
Ureum
heeft een keratine-oplossende werking. Dit voorkomt een verdikking van de huid die anders kan leiden tot kloven en barsten.

Teunisbloem
verbetert de huidstructuur.

Avocado-olie
algenextract en allantoïne zorgen voor wondheling en dragen bij aan het gladder worden van de huid.
Feetpoint klovenwonder

Speciaal voetbad

Voor het verwijderen van eelt is er het Speciaal Voetbad van Feetpoint. Met een effectief eeltweekextract biedt het voetenbad optimale voetverzorging voor de voetzolen. Het voetbad bestaat uit een bijzondere samenstelling van ingrediënten.
Ureum zorgt ervoor dat de huid weker wordt. Dit werkt uitstekend als eeltweker.

Aloë Vera
stimuleert de celstofwisseling en doorbloeding. Dit werkt verzachtend en hydraterend.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00

Reseller worden van Feetpoint

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van Feetpoint producten in de Benelux? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op. Wilt u weten waar Feetpoint wordt verkocht? Kijk dan op de pagina verkooppunten.